top of page
ICOON CIRCEL TURQUOISE.PNG

 

Wil je weten wat visuele muziek is?

Doe mee met de workshops visuele muziek voor kinderen.

Je leert dan hoe je kinderliedjes visueel kan maken.

Je kinderen zullen hier enorm veel plezier aan beleven.

 

Al sinds mijn vroege jeugd hield ik  van muziek. Iedere dag, als ik thuis kwam van A.G.Bell school*, ging ik op de grond liggen met mijn kussen tegen de geluidsbox en luisterde ik naar Toppop.

 

Ondanks dat ik teksten van de muziek niet kon volgen, genoot ik enorm van het ritme van de muziek. Ik droomde er heerlijk bij weg. Ook mijn vader en broer, die allebei ook doof zijn, waren dol op muziek. Mijn vader hield van James Last en klassieke muziek en mijn broer van Michael Jackson. Wij vonden het geweldig. Het gaf zoveel vreugde.

 

In die tijd stuitte ik op de songtekst ‘Be’ van de zanger Neil Diamond. Het ging over een zeemeeuw, net als mijn lievelingsboek. Ik was door het dolle heen. Voordat ik de tekst kende luisterde ik altijd al naar dit nummer. Ik genoot van de kracht van de muziek. Ik kreeg er kippenvel van.

 

Vele jaren later in 2007 richtte  mijn broer Tom Uittenbogert de opleiding Visuele Muziek op. Een geweldige initiatief. Samen met een tolk Nederlandse gebarentaal vertaalde ik de tekst van mijn lievelingsmuziek van Engels naar Nederlands. Toen begreep ik pas echt waar de tekst over ging. Ik werd stil van. De tekst beschreef precies mijn leven. Ik stond perplex. Samen met dove vriendin heb ik de songtekst visueel gemaakt.

 

Aan het einde van de opleiding visuele muziek werd een voorstelling gehouden. Hier heb ik mijn liedje laten zien in gebarentaal. Het was een heel bijzondere ervaring! Het voelde alsof mijn Lotusbloem zich opende. Als een ster begon ik te stralen. Ik voelde een sterke verbinding. Zowel met mijzelf als met publiek en alles om mij heen.

 

De GebarenSter geeft in samenwerking met 1.2.Communicate en Academie Visuele Muziek workshops ‘visuele muziek voor ouders en kinderen’. Ouders leren dan hoe ze thuis met hun kinderen van muziek in gebaren kunnen genieten.

 

*A.G. Bellschool is een school voor voortgezet onderwijs voor dove- en slechthorende leerlingen.

 

Workshop
visuele muziek 
voor ouders en kinderen
Visuele muziek voorstelling
"kinderen voor kinderen"
bottom of page