top of page
ICOON CIRCEL TURQUOISE.PNG

Gebarenster

Het verhalencentrum voor ouders en kinderen.

Mijn Missie is: BRUGGEN BOUWEN

Mijn passie ‘GebarenVerhalen vertellen’ sluit erg goed aan bij mijn missie: een brug slaan tussen de dovenwereld en de horende wereld.  

Ik wil graag dat dove- en slechthorende kinderen gelukkig zijn in de dovenwereld, maar ook in een ‘horende omgeving’. En ook andersom, dat horende ouders gelukkig zijn in de horende wereld, maar ook in een ‘dove omgeving’. 

Het is mijn missie dat dove - en horende mensen elkaar leren begrijpen. In het bijzonder, ouders en kinderen. En dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Dat mensen zichtbaar zijn en plezier hebben. Nederland is een land met veel bruggen, maar deze Verhalenbrug is nog in aanbouw. Ik wil je graag vertellen hoe mijn proces met bruggen bouwen is verlopen. Ik wilde graag gelukkig zijn in horende wereld. Gewoon mezelf zijn, zonder me steeds aan te passen. Durven zeggen wat je denkt en voelt. Zichtbaar durven zijn. Samenzijn is fijn. Van sociale contacten bloei je op. Dat is beter dan ‘in je schulp te kruipen’. Ik groei en bloei. Dit gun ik de ouders en kinderen ook. De GebarenSter wil samen met jou bruggen bouwen. Samenwerken. Samen ontwikkelen. Vol met verhalen en plezier. Doe mee!

 

Het verhalencentrum de GebarenSter heeft 5 kenwaarden, nl:

 

1. Ontwikkeling

'Ontwikkeling' is een van mijn top-kernwaarden. Het gaat over groeiprocessen voor mezelf en voor anderen. Ik houd er enorm van om mezelf op verschillende gebieden te ontwikkelen. Maar ook geniet ik ervan als ik aan de ontwikkeling van anderen kan bijdragen, op allerlei manieren, bijvoorbeeld met mijn training gebarenverhalen, kunstzinnige activiteiten, visuele muziek, en coaching.

 

2. Bewustwording

Ook de kernwaarde 'Bewustwording' kleurt mijn leven. Ik vind het belangrijk om inzicht te hebben in mezelf en de wereld om me heen, en met dat inzicht bewuste keuzes te maken. Omdat ik zelf een intensief groeiproces in bewustwording heb doorgemaakt, kan ik als coach ook veel voor ouders en kinderen betekenen. Dit geldt zeker ook voor volwassenen die doof of slechthorend zijn.

 

3. Innerlijke schoonheid “Lotus”

Ik geloof dat er in iedereen een parel zit. Ik vind het prachtig om samen innerlijke schoonheid te ontdekken en in het licht te zetten. Het is een spirituele reis naar binnen. En tegelijkertijd een weg waarop het mooiste in een mens naar buiten komt.

4. Plezier / genieten van het leven

 

Ik zeg het maar eerlijk: ik ben een levensgenieter, en ik doe dat het liefst met anderen samen. Verhalen vertellen, gedichten en songs in gebaren laten zien ('visuele muziek'), spelen met kinderen, masseren met helende handen, schilderen, boeken lezen, andere culturen ontdekken; ik kan er zo van genieten. Plezier hebben in het leven met de mensen om me heen is voor mij onmisbaar.

5. Verbinding

Als storyteller, trainer en coach vind ik verbinding essentieel. Met mijn storytelling laat ik  mensen zien hoe ze zich kunnen verbinden met verhalen vertellen en gebaren. Tijdens mijn trainingen leer ik mensen hoe ze zich met anderen kunnen verbinden tijdens het vertellen of gebaren van verhalen. En met mijn coaching begeleid ik mensen om zich met zichzelf te verbinden, zodat iedereen zijn of haar eigen parel vindt. Daarnaast ben ik ook masseuse. Op 20 april 2019 heb ik mijn diploma behaald aan de Transformatie Massageopleiding bij Malamalomi (The Lomi Lomi Bodywork). Deze massagetechniek is uniek. Deze techniek helpt je om je weer met jezelf te verbinden door jouw blokkades te op te ruimen.

 

bottom of page