top of page
ICOON CIRCEL TURQUOISE.PNG

Wil je weten welke symbolen er zijn in sprookjesverhalen, mythen en sagen.

Wil je weten wat het nut van symbolen is.

In mijn jeugd las ik veel boeken. Sprookjes, sagen en mythen. Zo boeiend. Ik las bijv. één van de Bijbelverhalen: Jacob en zijn droom: ‘Een trap naar boven’. Ik lachte, omdat ik het grappig vond. Ik las verder en begreep dat het een boodschap voor de Koning was. Al vrij jong begreep ik wat het nut van symbolen was. Ik werd ‘hongerig naar meer’ van het lezen. Symbolen in verhalen helpen je jouw innerlijke Zelfbeeld te begrijpen. Je voelt je dan vertrouwd met je bron. Dat ervaarde ik, toen ik op een dag het boek ‘Jonathan Livingston Zeemeeuw’ van Richard Bach ging lezen.

Er ging een wereld voor mij open. Ik kroop helemaal in de huid van de zeemeeuw en ontdekte daardoor wie ik was. Dankzij deze bijzondere ontmoeting gaf ik het naamgebaar “Zeemeeuw” aan mijzelf. Het voelde als een zegening.

 

Foto boek ‘Jonathan Livingston Zeemeeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je jezelf leren kennen? Welk verhaal lijkt op die van jou? Wat is het symbool in jouw levensverhaal?

Door de jaren heen leerde ik symbolen in verhalen te begrijpen. Mijn innerlijke taal groeide en mijn zelfbeeld werd krachtiger. In deze tijd las ik het boek ‘Op glad ijs’ van Shirley Maclaine. Ik was helemaal ondersteboven.

Ik maakte door haar bijzondere levensverhaal voor het eerst kennis met de Spirituele Wereld. Opnieuw ging er een wereld voor mij open. Het voelde als een openbaring. Foto boek ‘Op glad ijs”

Dankzij symbolen in verhalen groeide mijn zelfvertrouwen. Ik durfde contact te maken met mijn vrienden. Zowel de horende als de slechthorende. We deelden onze  levensverhalen maar ook de verhalen die we in boeken hadden gelezen. We genoten enorm van elkaar. En nog steeds…

 Wil je weten welke symbolen er zijn in de kinderspelen en kindertekeningen van jouw kinderen?

Op 14 juni 2014 heb ik mijn Master Speltherapie behaald aan het CHE. Het is mijn passie om te delen hoe je symbolen in kinderspelen en kindertekeningen kunt herkennen en wat ze betekenen. Via deze symbolen kun je van alles te weten komen over de belevingswereld van kinderen. 

 

Wil je weten hoe je symbolen in verhalen kunt herkennen?

Wil je weten hoe je met de vier seizoenen of de 13 manen werkt?

Hoe je weer een verbinding met de natuur en Jezelf maakt?

De GebarenSter geeft workshops aan ouders die willen leren hoe ze verhalen in gebarentaal aan hun kind(eren) kunnen voorlezen. En hoe ze symbolen in verhalen kunnen herkennen. Hoe ze verhalen en rituelen kunnen gebruiken/toepassen in hun vertrouwde dagelijkse ritme. De GebarenSter werkt met vier seizoenen, waaronder 13 manen. Op die manier maak je een verbinding met de natuur en Jezelf. We maken er samen een feest van.

We gaan samen op pad, verkennen de natuur en zoeken naar natuurlijke materialen. Daarna gaan we heerlijk samen knutselen met de materialen die we verzameld hebben. Een kunstzinnige activiteit die de ouders inspireert hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden door gebruik te maken van rituelen, verhalen en kunstzinnige activiteiten. Zowel binnen als buiten.

 

De GebarenSter geeft ook een verhalenvoorstelling of een verhalenfestival voor de hele familie.

Een groot verhalenfeest waar iedereen van kan genieten, vol met verhalen, gedichten en/of visuele muziek.

Jonathan Livingston.jpg
Workshop "kracht van je levensverhaal"
Workshop symbolen
in sprookjesverhalen
Workshops symbolen
in kinderspelen en tekeningen
Verhalenvoorstelling
of - festival
bottom of page