• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

gebarenster@gmail.com

© 2019 by GEBARENSTER

Wil je leren hoe je tijdens het voorlezen de aandacht van je kinderen kan trekken?

Hoe je het verhaal op de juiste manier kan onderbreken?

Hoe je gebruik maakt van jouw lichaamstaal om jouw verhaal spannender te maken?

Hoe je jouw kind kan stimuleren om verhalen beter te begrijpen?

Interactief voorlezen is iets anders dan alleen maar een verhaal voorlezen. Hierbij gaat het om het gebruik van je lichaamstaal. De GebarenSter geeft workshops aan ouders waarin ze kunnen leren hoe ze tijdens het vertellen van een verhaal de aandacht van kinderen kunnen trekken en vasthouden. Als ouder leer je hoe je het verhaal op de juiste manier onderbreekt om gebruik te maken van de illustraties in het boek. Je geeft je kind dan de gelegenheid om spontaan te reageren. Een leuke aanleiding voor een gesprekje. En tegelijkertijd stimuleert het de taalontwikkeling en woorden- oftewel gebarenschat en begrijpen ze het verhaal beter.

De GebarenSter leert ouders ook hoe je vormen van verhalen leert kennen.

Denk bijvoorbeeld aan het boek “Wij gaan op berenjacht" van Michael Rosen. Het is een verhaal dat gebruik maakt van herhaling. Voor de kleintjes is herhaling belangrijk. Op die manier raken ze vertrouwd met het verhaal en hebben ze er veel meer plezier in.

 

De GebarenSter kan ook bij ouders thuis komen om boeken aan kind(eren) voor te lezen. Daarnaast stimuleren we ouders om boeken voor te lezen. Dit is een coaching-traject.

 

Met verhaal-online kan je als ouder thuis oefenen met verhalen voorlezen.

 

De GebarenSter leest ook kinderboeken voor in samenwerking met Openbare Bibliotheken Nederland, voornamelijk in Noord-Holland en Utrecht. Van augustus 2018 tot april 2019 heeft de GebarenSter ook in Zuid-Holland voorgelezen bij de openbare bibliotheek in Rotterdam-Blaak. Een hele mooie ervaring.

 

Verhaal - online
Coaching-traject
Workshop
interactief voorlezen