top of page
transparant Logo GEBARENSTER zonder teks
Anka Uittenbogert.jpg

Aloha, ik ben Anka.

 

Met GebarenSter kan ik zijn wie ik ben, mijn talenten inzetten en mijn drive om in contact te zijn met mensen op verschillende manieren invullen.

 

 

Het ontstaan van GebarenVerhalen

 

Liefde voor verhalen en Gebarentaal is waar ik vandaan kom.

Ik ben doof en geboren in een dove familie. GebarenVerhalen hebben vanaf mijn vroegste jeugd altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Mijn moeder heeft mijn talent voor het eerst herkend toen zij me eens vroeg voor haar naar een aflevering van een serie te kijken die zij volgde, maar op een avond niet kon kijken. Ik vertelde haar de volgende dag wat er in de aflevering was gebeurd en ik zag de tranen over haar wangen rollen. Ze zei dat ik zó mooi kon vertellen dat ze het gevoel had dat ze naar een film zat te kijken. Het GebarenVerhalen heb ik van mijn opa van vaderskant meegekregen, hij was er ook een Ster in en dat maakt me trots! GebarenVerhalen zijn een rode draad in mijn leven geworden.

 

 

GebarenVerhalen als docent Gebarentaal

 

Toen ik in 1990 als klassenassistente op de dovenschool in Amsterdam ging werken, werd het vertellen van verhalen in gebarentaal mijn passie. Toen ik daarna ging werken als docent NGT, nam ik het vertellen van verhalen ook daarin mee. 

Inmiddels werk ik voor Auris; ik geef les in gebarentaal aan dove en slechthorende kinderen die naar het regulier onderwijs gaan en aan ouders van jonge dove en slechthorende kinderen in de thuissituatie. 

Hiernaast werk ik als gebarencoach voor Gebarenstem.

 

 

GebarenVerhalen in persoonlijke begeleiding

 

Ik gebruik het vertellen van GebarenVerhalen in mijn werk als persoonlijk begeleider van dove, slechthorende en doofblinde mensen met of zonder beperking. GebarenVerhalen nodigen uit tot in gesprek gaan, GebarenVerhalen nodigen uit tot het verruimen van een blik, het versterken van het zelfvertrouwen, het vinden van richting en sturing.

 

 

GebarenVerhalen in mijn persoonlijke ontwikkeling

 

Ook in mijn opleidingen spelen GebarenVerhalen een rol: de post HBO opleiding Speltherapie, Gebarenstem Baby- en Kindergebaren Specialist en TPRS met Gebarentaal (het aanleren van taal door middel van verhalen zien en vertellen). Daarnaast heb ik het jaarprogramma 365 dagen succesvol gevolgd en volg ik de cursus “Ho’oponopono”. 

In mijn vrije tijd zoek ik naar de verhalen die mijn djembe me vertelt als ik erop speel en

de verhalen die de natuur me laat zien als ik in mijn tuin werk.

 

 

GebarenVerhalen in mijn doelgroepen

 

Ik werk graag met ouders en kinderen. Ik vertel graag GebarenVerhalen aan kinderen en leer ouders hoe ze zelf verhalen spannender kunnen voorlezen aan hun kinderen. Ik vertel graag inspirerende levensverhalen aan vrouwen om ze bewust te maken van hun eigen kracht en dromen zodat ze de regie over hun leven in handen kunnen nemen.

 

 

GebarenVerhalen voor jou

 

Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat GebarenVerhalen voor jou kan betekenen.

Vind jij je eigen kracht door te luisteren naar mijn verhaal?

Geeft het samen GebarenVerhalen vertellen je inzicht in jouw dromen?

Kun je in jouw GebarenVerhaal spreken vanuit je hart?

bottom of page