GebarenSter

Jij bent een ster in elk verhaal

Ons verhaal

GebarenSter is het verhalencentrum voor jong en oud en verzorgt voorstellingen, cursussen, workshops en activiteiten  voor ouders en professionals op het gebied van taal en communicatie. Wij zijn gespecialiseerd in Gebarenverhalen. Met de nieuwe methode “Het hele verhaal in Gebarentaal” TPRS©* leer je de Nederlandse Gebarentaal door middel van verhalen en gesprekjes.

Eigenaresse van GebarenSter is Anka Uittenbogert (1964). Zij is opgegroeid in een dove cultuur als dochter van twee dove ouders en zelf zwaar slechthorend. Ook haar broer Tom is doof geboren (Gebarentaal voor Iedereen).
Met de komst van kleindochter Gilana (2012) heeft ze de opleiding Babygebarenspecialist gevolgd. Een mooi begin om samen met haar dochter Dinky Uittenbogert (Sprekende Handjes) workshops te geven aan ouders en docenten Baby- en kindergebaren. Anka heeft, als HBO docent Ned. Gebarentaal (NGT) en docent TPRS*, sinds 1990 ervaringen opgedaan met het lesgeven aan ouders, kinderen, medewerkers, tolk- /leraar-studenten en docenten Baby- en kindergebaren. Haar passie voor verhalen vertellen kan ze hier heel mooi bij gebruiken.

Sinds 2010 werkt zij voor 2 dgn. als docent NGT in het speciaal onderwijs voor kinderen met verstandelijke beperkingen (MG kinderen. hierbij ligt de nadruk op lesgeven aan kinderen en het coachen van leerkrachten.
In 2014 heeft zij haar Post HBO opleiding Speltherapie afgerond.

Ze is nu bezig met het schrijven van haar kinderboek over de Parelvrouw. Al haar levenservaringen kan ze kwijt in haar boek. Het wordt een autobiografisch verhaal waarin ze ervaringen deelt over haar Verhaaltherapieën.

GebarenSter werkt samen met Babygebaren NederlandGebarentaal voor iedereen (TPRS*), online cursus gebarentaal (digitale gebarenverhalen) en Kindercoaching Spelend Wijs

Anka GebarenSter is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Ede onder nummer 51599422.
En lid van de NVVS (Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten)