Voor iedereen die gebarentaal wil leren is het nu mogelijk om een heel bijzondere cursus te volgen.

Op donderdag 11 februari start ik met een nieuwe cursus Het hele verhaal in Gebarentaal. Hierin leer je de Nederlandse Gebarentaal door middel van verhalen en gesprekjes. De methode die hiervoor gebruikt wordt heet TPR Storytelling, en maakt een taal leren leuker en effectiever dan ooit. TPRS® staat voor: Teaching Proficiency through Reading and Storytelling, een succesvolle, vernieuwende methodiek voor het vreemde- en tweede-taalonderwijs, waarmee zowel leerlingen als docenten meer plezier hebben in de les en betere resultaten behalen.

TPRStorytelling gebruikt verhalen als middel om woorden in context te leren en in het lange-termijngeheugen op te slaan. Vocabulaire en grammaticale structuren worden ongemerkt ingesleten doordat de leerlingen luisteren naar en meewerken aan humoristische en persoonlijke verhalen.

Tom Uittenbogert van 1.2.Communicate en Iris Wijnen van Deaf by Iris hebben in samenwerking met TPRS Academy de nieuwe lesmethode ontwikkeld Het hele verhaal in gebarentaal

Samen met de docent bedenk je verhalen, en pas je alle gebaren die je leert meteen toe om zelf gesprekken te voeren en verhaaltjes te vertellen. Met andere woorden: je gebruikt gebarentaal waarvoor het bedoeld is – om te communiceren.

Klik hier informatie over deze leuke training

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail